Poezika 2014

Umetnost pevanog stiha!

Kulturni centar Novog Sada / 6-7 jun 2014

Konkurs je završen

Na osnovu glasova publike i izbora stručnog žirija, na festivalu Poezika 6. i 7. juna nastupiće Marigold (Beograd, Srbija) i Sara Renar (Zagreb, Hrvatska). Kreativni tim Poezike zahvaljuje svima koji su učestvovali na konkursu. Ujedno, festival regionalne autorske muzike Poezika pridružiće se prikupljanju neophodne pomoći za najugroženije, postradale u poplavama, u sklopu programskih aktivnosti Kulturnog centra Novog Sada koje će u narednom periodu imati humanitarni karakter. Festival jeste mesto regionalne umetnosti, neka bude i mesto solidarnosti – u duhu dobrote koja se danonoćno pokazuje na delu, u Srbiji i drugim pogođenim zemljama.

Na konkurs za posebne aktere festivala prijavilo se dvadeset jedan učesnik iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Kvalitet i broj pristiglih autorskih pesama, kao i njihova stilska raznovrsnost, potvrdili su da kantautorska tradicija opstaje u svakom vremenu, da pisanje dobrih pesama ne jenjava, da u regionu postoje brojni daroviti stvaraoci koji zaslužuju medijski prostor za svoju umetnost.

Prijavljene autore i pesme možete čuti na facebook stranici festivala.

Kreativni tim festivala POEZIKA zahvaljuje svim kantautorima i kantautorkama na učestvovanju. Svojim pesmama učinili su festival boljim i sadržajnijim!

Vidimo se na Poezici!

Magazin Poezika


Društvene mreže

 

Poezika 2013

Pogledajte sajt za prošlogodišnji festival - Poezika 2013.