Festival Poezika

Umetnost pevanog stiha

Kulturni centar Novog Sada 

8. i 9. jun 2018.

Poezika

Bitipatibi

Beogradski dream pop sastav Bitipatibi, predvođen vizijom harizmatiče autorke Une Gašić, svojim jedinstvenim muzičkim izrazom i originalnošću pobrao je simpatije regionalne publike.

Bend je nastao 2009. godine i do sada je izdao dva studijska albuma, Lešnici divlji i Lešnici divlji 2. 

Sastav benda čine Una Gašić (vokal i klavijature), Todor Zivković (bass gitara), Vladimir Krakov (gitara), Dušan Petrović (saksofon) i Ernest Džananović (bubnjevi).


Bend je ostvario značajne nastupe širom regiona u Gala Hali u Ljubljani, MKC u Skoplju, klubu Močvara i Tvornica kulture u Zagrebu, Rijeci, Korčuli , na glavnoj bini Egzit festivala.

U njihovoj muzici su prisutni elementni dream pop-a, shoe gaze-a i alternativnog rock-a. Efektna i dinamična ritam sekcija, atmosferične klavijature i sazreli gitarski rifovi u korelaciji sa sanjivim i specifičnim ženskim vokalom, čine njihovu muziku eklektičnom i uvek svežom.
Bitipatibi se svojom originalnošću lako izdvaja od main-stream zvuka današnje alternativne scene, ovo je bend koji ćete lako prepoznati i još lakše slušati i zavoleti. 


Korisni linkovi:
https://www.facebook.com/Bitipatibi
https://bitipatibiband.bandcamp.com/Autori fotografija: Nemanja Đorđević, preuzeto sa balkanrock.com

Magazin Poezika


Društvene mreže

  

Slušajte koncerte

Nezaboravni koncerti sa festivala POEZIKA, zabeleženi u visokom kvalitetu snimka, su dostupni za besplatno slušanje i preuzimanje.