Festival Poezika

Umetnost pevanog stiha

Kulturni centar Novog Sada 

8. i 9. jun 2018.

Poezika

Turisti

Beogradska grupa Turisti su mladi projekat dva brata i izvrsna autora Boška i Nikole Mijuškovića.
Projekat je nastao 2017. godine sa jedinstvenom idejom da okuplja veliki broj putujućih gostujućih muzičara i autora, i na taj način da se konstantno menja, nudeći uvek svežu dozu individualizma i različitosti.


Iako mlad bend, njihova muzika je itekako zrela jer ga čine muzičari sa dugogodišnjim autorskim i izvođačkim iskustvima. Izvorni tvorac benda Boško Mijušković (gitara, vokal) je poznat po svojem doprinosu kao basista i gitarista u bendovima Straight Mickey & The Boys, Škrtice, Lollobrigida i Svi na pod.

Pored njega, trenutnu postavku benda čine Nikola Mijušković (klavijature, sempler, vokali, perkusije), Peđa Milutinović (bubanj) i Anjuta Janković (Stray Dogg), Milica Tegeltija i Janja Lončar (prateći vokali, perkusije).

Turisti se ne mogu lako svrstati u jedan muzički stil, njihove pesme su vešto prezentovane kroz uzbudljivi kolaž muzičkih žanrova, kojima oni bezgrešno vladaju.

Nakon niza koncertnih nastupa širom zemlje, Turisti su za jako kratko vreme postali bend o kojem se mnogo govori i koji se sa velikim interesovanjem sluša.

Korisni linkovi:
https://www.facebook.com/grupaTuristi/
https://grupaturisti.bandcamp.com/Autori fotografija: Damjan Jovanović

Magazin Poezika


Društvene mreže

  

Slušajte koncerte

Nezaboravni koncerti sa festivala POEZIKA, zabeleženi u visokom kvalitetu snimka, su dostupni za besplatno slušanje i preuzimanje.