Festival Poezika

Umetnost pevanog stiha

Kulturni centar Novog Sada 

8. i 9. jun 2018.

Poezika

Irena Žilić

Irena Žilić je talentovana zagrebačka kantautorka novije generacije, koja se odmah nakog predstavljanja svog prvog EP izdanja Days of Innocence, pozicionirala među najboljim regionalnim kantautorima, nedvosmisleno pobravši oduševljenja publike i kritike.


Irena je uz pomenuti EP, do sada izdala dva studijska albuma, Travelling (2014.) i Haze (2017.)

Oba albuma su se našla u samom vrhu mnogobrojnih regionalnih muzičkih top-lista, a album Haze je nominovan za prestižnu nagradu Porin u kategoriji najboljih alternativnih albuma godine.

Irena je svoju muziku predstavila kroz niz koncertnih nastupa širom regiona među kojima su najznačajniji Vienna Waves Festival u Beču, Tvornica kulture i dvorana Lisinski u Zagrebu, Gradić Fest u Novom Sadu, kao predgrupa čuvenom američkom sastavu Wovenhand u Kinu Šiška u Ljubljani.

Irena Žilić se podjednako dobro snalazi u klasičnoj akustičnoj izvodbi, kao i u eksperimentalnijim cross-over varijantama. Njena muzika se može opisati kao poigravanje svetla i senki, ona je nežna i snažna, intimna i kolektivna u isto vreme.

Korisni linkovi:

https://www.irenazilic.com/
https://irenazilic.bandcamp.com/
Autori fotografija: Aleksandar Ratković, Sara Pukanić

Magazin Poezika


Društvene mreže

  

Slušajte koncerte

Nezaboravni koncerti sa festivala POEZIKA, zabeleženi u visokom kvalitetu snimka, su dostupni za besplatno slušanje i preuzimanje.