Poezika 2014

Umetnost pevanog stiha!

Kulturni centar Novog Sada / 6-7 jun 2014

Konkurs


Konkurs je završen! 

glasanje traje do 20. maja, kada će biti poznati pobednici konkursa!


Festival regionalne autorske muzike POEZIKA održaće se u petak i subotu, 6. i 7. juna, u Kulturnom centru Novog Sada. Na festivalu će nastupiti kantautori i bendovi iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Festival regionalne autorske muzike POEZIKA poziva sve kantautore iz regiona da se prijave na konkurs za posebne aktere festivala!

Pravo da učestvuju imaju oni autori koji izvode isključivo autorske pesme, uz pratnju jednog instrumenta.

Dva najbolja kantautora odnosno kantautorke na osnovu konkursa, imaće čast da budu gosti festivala i svojim nastupom otvore obe programske večeri! Na taj način će predstaviti svoju umetnost novosadskoj publici, a ujedno će imati priliku da se upoznaju sa izvođačima, kantautorima i bendovima iz regiona.

Sve prijavljene pesme biće dostupne na službenoj stranici festivala, kao i na fejsbuk stranici, a publika će moći da odabere najbolju!

 

Uslovi konkursa :

 

  • Na konkurs se mogu prijaviti svi autori i kantautori iz regiona (Srbija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija).

  • Učesnici konkursa moraju biti punoletni, dakle stariji od osamnaest godina.

  • Prijavljene pesme na konkursu moraju biti u potpunosti autorska dela (muzika i tekst, ili samo muzika), uz mogućnost da je tekst koji se izvodi pozajmljen iz nekog postojećeg dela, ali je adaptiran i prilagođen autentičnoj autorskoj izvedbi.

  • Prijavljeni kantautori mogu nastupiti na festivalu, uz pratnju najviše jednog pratećeg muzičara.

  • Dva najbolja učesnika konkursa dobiće priliku da budu posebni akteri festivala, i da izvođenjem svoje pesme otvore festivalski program!
  • Javnim glasanjem putem fejsbuk kampanje odrediće se prvi posebni akter s najviše glasova, a drugog će izabrati žiri sačinjen od autora koji učestvuju na ovogodišnjem festivalu.

 

Imena pobednika biće objavljena 20. maja, kada se glasanje završava.

Rok za prijave na konkurs biće otvoren do 01. maja.

 

Ako želite da učestvujete i prijavite se na konkurs, potrebno  je da :

  • pošaljete link za pesmu s kojom želite da učestvujete na konkursu (youtube) ili pošaljete pesmu u mp3 formatu zajedno s prijavom na našu mejl adresu – konkurs@poezika.com


 Preuzmite prijavu za učestvovanje na konkursu


Tonski kvalitet snimka ne treba da bude presudan prilikom glasanja.

Nepravilno popunjene i delimično popunjene prijave, neće se uzimati u obzir.

 

Vidimo se na festivalu Poezika. Srećno!


Magazin Poezika


Društvene mreže

 

Poezika 2013

Pogledajte sajt za prošlogodišnji festival - Poezika 2013.