Festival Poezika

Umetnost pevanog stiha

Kulturni centar Novog Sada 


Poezika

J.R. August (Hrvatska)10. izdanje festivala Poezika 8. juna u Kulturnom centru Novog Sada otvoriće jedan od najtalentovanijih i najintrigantnijih kantautora u regionu J. R. August koji je po glasovima žirija konkursa festivala Poezika 2019. izabran za najboljeg kantautora u regionu.

O talentu ovog mladog kantautora, multi-instrumentaliste, kompozitara puno govori i to da ga je jedan od najpoznatijih bendova na svetu Coldplay primetio nakon objavljivanja pesme “Man With The Magnificent Mind” i podržao uvrstivši ga na listu talentovanih muzičara. Ta pesma bila je deo njegovog konceptualnog projekta pod nazivom “Change of Seasons”. 

J.R. August do danas je objavio pet EP izdanja: spomenuti “Change of Seasons”, “Tea Party with Mr. Death”, “33”, “Tales from the Forest” i “Black Waters”, a upravo je potpisao ekskluzivni ugovor za Croatia Records.


J.R. August će na festivalu Poezika nastupi u pratnji saksofoniste, u klubu Tribina mladih, u subotu 8 juna od 20:30 h, u Kulturnom centru Novog Sada.

Korisni linkovi:

http://www.jraugust.com/

https://jraugust.bandcamp.com/


Magazin Poezika


Društvene mreže

  

Slušajte koncerte

Nezaboravni koncerti sa festivala POEZIKA, zabeleženi u visokom kvalitetu snimka, su dostupni za besplatno slušanje i preuzimanje.