Festival Poezika

Umetnost pevanog stiha

Kulturni centar Novog Sada 


Poezika

THE STRANGE (Hrvatska-Slovenija-SAD)


Publika u Novom Sadu imaće jedinstvenu priliku da 8. juna premijerno čuje supergrupu The Strange, ovaj osmočlani bend oformili su čuveni američki kantautor i producent Chris Ecman iz Sijetla, mnogima poznat kao frontmen benda The Walkabouts, i Dalibor Pavičić autor širom sveta poznatog hrvatskog benda The Bambi Molesters. Pridružili su se i drugi članovi benda The Bambi Molesters, koji iza sebe imaju mnogo internacionalnih nastupa i nagrada, a jedna od njihovih pesama našla se i u kultnoj američkoj seriji “Breaking Bad”. Sarađivali su sa velikim muzičarima svetske i domaće rock scene, kao što su R.E.M, The Cramp i druge, mnogobrojne recenzije, pohvale, ali i turneje po Evropi i Novom Zelandu. The Strange još čine i članovi poznatog amerikana benda iz Rijeke My Buddy Moose.Album „Nights Of Forgotten Films“ objavili su 2004. za Dancing Bear Records. Novi album benda The Strange “Echo Chamber” snimljen je u čuvenom studiju SONO u Pragu u kome je i David Bowie snimao svoje albume, snimatelj albuma i koproducent je legendarni Phill Brown, a producent Antonio Gramentieri, u poslednje vreme ključni čovek Alejandro Escovedo benda. 

The Strange su osmočlana ekipa: bubnjevi, bas, tri gitare, dva duvača i klavijature. Chris Eckman je glavni, ali imaju i prateće, te gostujuće vokale poput Irene Žilić; produkcija je raskošna, u par pesama imaju prašku filharmoniju, album je već dobio niz nagrada i proglašen albumom godine od strane najrelevatnijih kritičara, a nominovan je i za čuvenu nagradu Impala za najbolji album u Evropi. 
"Echo Chamber“ ulazi direktno među one albume što postaju bezvremenski klasici i kulturno dobro ovih prostora što bez problema može izdržati usporedbu s bilo čime sličnim iz vrha svjetske glazbene scene. (Željko Ljubobratović, trusty.hr, 10/10)

THE STRANGE će nastupiti u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada, u subotu 8. juna od 22:15 h.

Korisni linkovi:

https://www.facebook.com/thestrangemusicofficial/
Magazin Poezika


Društvene mreže

  

Slušajte koncerte

Nezaboravni koncerti sa festivala POEZIKA, zabeleženi u visokom kvalitetu snimka, su dostupni za besplatno slušanje i preuzimanje.