Festival Poezika

Umetnost pevanog stiha

Kulturni centar Novog Sada 


Poezika

Katarina Pejak (Srbija - SAD)


Katarina Pejak je mlada kantautorka i pijanistkinja čarobnog glasa koja je već ostvarila uspeh u Americi. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji Berkli u Bostonu 2014. godine. Iste godine je dobila i nagradu za posebna dostignuća „Songwriting Achievement Award” i bila gostujući predavač na Berkliju.

Katarina uspešno kombinuje američku roots muziku, bluz i soul sa klasičnim muzičkim obrazovanjem, kroz prizmu balkanskog nasleđa.

Objavila je 4 albuma: „Perfume & Luck“ (2010), „First Hand Stories“ (2012) „Old, New, Borrowed & Blues“ (2016) i najnoviji album „Roads That Cross“ (2019) koji je objavila za renomiranu nemačku blues kuću Ruf Records. 

Nakon što je diplomirala u Bostonu živela je u Nešvilu i nastupala u SAD i Evropi, trenutno je na evropskoj turneji pod nazivom Blues Caravan.

Katarinu podjednako cene i hvale muzički novinari i kritičari širom sveta kao i publika.

„Katarinu Pejak bije glas da je „srpska Nora Džouns“. Sa Norom Džouns deli sličan muzički stil, boju glasa, pa, u određenoj meri, čak i fizički izgled, ali najveća sličnost je u nečemu drugom: Obe prave vrhunsku muziku” (Milan Vukelić muzički novinar)

Katarina Pejak će održati nezaboravan koncert u klubu Tribina mladih, u subotu 8. juna od 21:15 h, u Kulturnom centru Novog Sada.
Korisni linkovi:

https://www.katarinapejakmusic.comMagazin Poezika


Društvene mreže

  

Slušajte koncerte

Nezaboravni koncerti sa festivala POEZIKA, zabeleženi u visokom kvalitetu snimka, su dostupni za besplatno slušanje i preuzimanje.