Festival Poezika

Umetnost pevanog stiha

Kulturni centar Novog Sada 


Poezika

Nikola Nešković i Ivan Čkonjević (Srbija) Poetsko-Muzički Spektaklić


Ukulele, mandolina i gitara, uz elegične stihove pune lutanja, introspekcije i melanholije, uobičajena je trubadurska priča koju donosi nesvakidašnji dvojac autentičnih gradskih pesnika i kantautora.


Nikola Nešković ((izmenavremena), Novi odmetnici, Pesnici dodira) se autorskim radom bavi već punu deceniju, prizivajući kantri, folk i bluz duhove velikana poput Dilana, Janga i Keša. Muzikom i poezijom slušaoca vodi na dugo, sentimentalno, metafizičko putovanje, u čemu mu od nedavno pomaže i Ivan Čkonjević (Izneverena Očekivanja, Ana Never, Belgrade Noise Society, Jesenji orkestar), multiinstrumentalista trenutno fokusiran na žičane instrumente i to uglavnom manjih gabarita.

Njihov zajednički rad nam donosi autentičan album dečijih pesama, najmenjen najmlađima.

U okviru festivala Poezika, u programu pod nazivom poetsko-muzički spektaklić koji je namenjen deci i njihovim roditeljima, nastupiće kantautori Nikola Nešković i Ivan Čkonjević, koji će izvesti svoj opus originalnih dečijih pesama, a njihovi gosti će biti pesnik i kantautor Miloš Zubac i Milena Zubac koja će nam predstaviti nove pesme koje je njen deda Pero Zubac posvetio njoj.

Svi ste pozvani da nam se pridružite i da vaši mališani recituju ili pevaju samostalno ili sa vama.
Nedelja 9. jun, 18 časova u Kulturnom centru Novog Sada.
Magazin Poezika


Društvene mreže

  

Slušajte koncerte

Nezaboravni koncerti sa festivala POEZIKA, zabeleženi u visokom kvalitetu snimka, su dostupni za besplatno slušanje i preuzimanje.