Poezika 2015

Umetnost pevanog stiha!

Kulturni centar Novog Sada / 5-6-7 jun 2015.

O festivalu


POEZIKA je festival regionalne autorske muzike koji afirmiše stvaralaštvo autora, kantautora i muzičkih sastava, s posebnim segmentom – konkursom za mlade talente, koji prethodi festivalu.

Dva pobednika konkursa dobijaju priliku da svojim nastupom otvore koncertne večeri i predstave svoju umetnost široj publici.

POEZIKA zasniva svoj imidž na promociji istrajnog autorskog rada, autentičnog lirsko-muzičkog izraza i izvođačke veštine. Predstavljaju se odabrani izvođači iz regiona, kantautori i grupe, stvaraoci koji neguju lirske vrednosti, koliko i one muzičke.

Festival prate kreativno-edukativne radionice, na kojima se ostvaruje saradnja između mladih talenata i već afirmisanih umetnika i stručnjaka. Izuzev pomenutih sadržaja, festival POEZIKA obuhvata filmske projekcije, književne promocije i izložbe. 

Za svega dve godine postojanja, festival POEZIKA izrastao je u nezaobilazan scensko-poetsko-muzički događaj u regionu, o kojem se otvoreno može govoriti kao o kulturološkom fenomenu na ovim prostorima.

Budite i vi deo tog jedinstvenog iskustva.

Dođite na POEZIKU 2015!

Magazin Poezika


Društvene mreže

  

Slušajte koncerte

Nezaboravni koncerti sa festivala POEZIKA, zabeleženi u visokom kvalitetu snimka, su dostupni za besplatno slušanje i preuzimanje.


Prethodni festivali