Poezika 2015

Umetnost pevanog stiha!

Kulturni centar Novog Sada / 5-6-7 jun 2015.

Učesnici

CHRIS ECKMAN (Ljubljana, Slovenija)

Onima koji su osamdesetih i devedesetih posvećeno pratili američku Sub Pop scenu, ime Krisa Ekmana dobro je poznato, iako on nikada nije vodio granč sastav. Onima koji su u poetici savremenih američkih autora tražili sigurno, intimno sklonište od nesuptilne svakodnevne rutine, njegovo ime zvuči gotovo prisno – u tom prepoznatljivom, dubokom glasu nalazili su sveto, mirno mesto usred stalne životne vreve. SVEMIR (Zagreb, Hrvatska)

Svemir Zvonke Obajdin harmonično pulsira mekotom i nežnošću, koliko i karakterističnom čvrstinom i robustnošću. Sveukupno – ljudskošću, u celoj sumi srećno izmirenih suprotnosti. Srčanost, emotivnost i nebrušena iskrenost, koji Zvonku krase kao ličnost, sačuvani su u svakoj njenoj pesmi poput snažnog energetskog reprinta.
REBEL STAR (Bečej, Srbija - Sentandreja, Mađarska)

Rebel Star je jedan od onih svevremenih muzičkih fenomena koji se tu i tamo jave na našoj sceni, kao blagotvorno prisustvo, kao besplatna karta za putovanje ka sebi, kao svetiljka kada se svet zatamni, kao poziv dragog i pouzdanog prijatelja kada mu se ne nadaš, a potreban ti je. 
TELEMAMA (Skopje, Makedonija)

Telemama je kantautorsko lice Dragane Zarevske, koja je u svet muzike stigla iz prostora konceptualne umetnosti, u kojem je koristila drugačija lica i imena. Opredeljena za minimalizam i golu atmosferičnost, neopterećenu orkestarskim arsenalom, Telemama je devojka koja koristi samo svoj sneni, zavodljivi glas i ukulele kao instrument. 

Magazin Poezika


Društvene mreže

  

Slušajte koncerte

Nezaboravni koncerti sa festivala POEZIKA, zabeleženi u visokom kvalitetu snimka, su dostupni za besplatno slušanje i preuzimanje.


Prethodni festivali