Poezika 2015

Umetnost pevanog stiha!

Kulturni centar Novog Sada / 5-6-7 jun 2015.

Radionica - Probudimo uspavanke u nama

  • radionica Katarine Juvančič

Uspavanke su univerzalni izraz ljudske kreativnosti i obično predstavljaju prvi kontakt sa zvukom koji ima isceljujuće, umirujuće i magijsko dejstvo.

Pevanje uspavanki pomaže nam da probudimo naša najintimnija čula i osećanja, da praktikujemo nežnost i povežemo se sa svetom u njegovim najtananijim manifestacijama, naročito onim čijeg postojanja nismo svesni.

Radionica Probudimo uspavanke u nama vodi nas ka otkrivanju ovih tananih slojeva u međuljudskoj komunikaciji i komunikaciji s našim unutrašnjim bićem. Na radionicu su dobrodošli svi koji pevanjem i govorom tela žele da se povežu s drevnim znanjem naših predaka koji su negovali uspavanke.


Antrolopoškinja i kantautorka Katarina Juvančič, autorka stručnih članaka o uspavankama, objavljenih u Kembridžu, Ljubljani i Sarajevu, urednica muzičkog izdanja na kojem su sakupljeni autentični snimci slovenačkih uspavanki (Al' že spiš? ali Kako uspavamo v Sloveniji, 2006), vodila je mnoge radionice kako za decu, tako i za odrasle u Sloveniji i širom Evrope.Ova radionica otvorena je za sve koje interesuje pevanje tradicionalnih uspavanki širom sveta.
Radionica se odžava u subotu 6. juna od 16h na Petrovaradinskoj tvrđavi u galeriji ITD, učešće je besplatno ali je broj učesnika ograničen pa vas molimo da se prijavite na vreme na radionice@poezika.com 

Magazin Poezika


Društvene mreže

  

Slušajte koncerte

Nezaboravni koncerti sa festivala POEZIKA, zabeleženi u visokom kvalitetu snimka, su dostupni za besplatno slušanje i preuzimanje.


Prethodni festivali