Poezika 2017

Umetnost pevanog stiha!

Kulturni centar Novog Sada 

9-10 jun 2017.

Poezika

Festival regionalne autorske muzike

Dokumentarni film - Florian

Film Florian, mladog reditelja Daria Bukovskog, prati tri životne priče: jednog muzičara (kantautor Denis Katanec), jednog klovna i jednog uličnog izvođača, koji dele isti san – izbeći konformizam i slediti vlastitu viziju života. Ovo su priče o idealizmu, samospoznaji i ličnim bitkama u pokušaju balansiranja snova i realnosti života u Hrvatskoj, zemlji opterećenoj egzistencijalnom teskobom.

Film je prikazan na nekim od najvećih svetskih festivala, i dobio je nagrade Klasik TV-a i DORF festivala u Hrvatskoj za najbolji scenario i film. Od preko 500 filmova, našao se u užem izboru filmskog festivala u Kanu u selekciji najboljeg dokumentarnog filma, a osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film i najboljeg reditelja na festivalu Smita Patil Documentary and Short Film Festival, u Indiji.

Izuzetno je zapažen na The Earth Day Film Festivalu u Americi, gde su ga kritičari ovako opisali: „Kinematografski divan, nežan ali hrabar, istražuje pitanja srca: ko smo i šta nas pokreće, čini da se osećamo živim? Dubok i inspirativan film, zagrejaće vam srce i inspirisati um.

Prikazan je još i na Internacionalnom festivalu u Sarajevu, internacionalnom festivalu SCENECS u Holandiji i brojnim drugim festivalima.

Film Florian će u Srbiji biti premijerno prikazan u okviru festivala Poezika. 

Režija: Dario Bukovski

Scenario: Lidia Horvat

Kamera: Mario Topić

Montaža: Dario Bukovski

Dizajn zvuka: Ivica Jankulovski

Producent: Igor Jelinović

Produkcija: Udruženje Blank

Podrška: Hrvatski audiovizualni centar (HAVC)


 

O reditelju

Dario Bukovski radi kao freelance snimatelj/montažer u sklopu vlastite produkcije „Filter production”, gde režira, snima i montira muzičke spotove, dokumentarce i komercijalni video. Njegov prvi dokumentarac Tamo gdje živi Nada, nagrađen je na festivalima širom sveta, a doživeo je i TV distribuciju.

http://dariobukovski.info/

 

FILMOGRAFIJA – DARIO BUKOVSKI

2016. Florian (dokumentarni, 30 minuta)

2016. Fields of God (eksperimentalni, 25 minuta)

2013. Tamo gdje živi Nada (dokumentarni, 23 minuta)


Magazin Poezika


Društvene mreže

  

Slušajte koncerte

Nezaboravni koncerti sa festivala POEZIKA, zabeleženi u visokom kvalitetu snimka, su dostupni za besplatno slušanje i preuzimanje.