Poezika 2017

Umetnost pevanog stiha!

Kulturni centar Novog Sada 

9-10 jun 2017.

Poezika

Festival regionalne autorske muzike

Lirsko-muzički performans - Kralj Čačka

Ove godine, zajedno tragamo za odgovorima koliko umetnost, stihovi i muzika mogu da promene našu stvarnost. U tome nam pomažu pesnici i muzičari Ognjenka LakićevićMarko Tomaš i Kralj Čačka, koji će zajedno napraviti lirsko-muzički performans.

  

U matičnim knjigama Nenad Marić, a u umetničkom životu Kralj Čačka, jeste tihi buntovnik i sanjar, srećna kombinacija zanatlije i umetnika, harizmatični zabavljač s porukom, hroničar i raspevani mudrac. Podjednako ga uvažavaju i vole i kritičari i publika.

Već godinama pomera granice muzičkog izraza na ovim prostorima, važi za jednu od najvećih andergraund atrakcija u Beogradu, a o njemu se govori s dubokim poštovanjem i na regionalnoj muzičkoj sceni.


Nenad Marić je kantautor, pesnik i slikar rođen u Čačku,  diplomirao je slikarstvo u Beogradu i duže od decenije pod imenom Kralj Čačka svira svoj bluz. Nije brojao, ali kaže da otprilike ima sedamdesetak pesama „u muzici”, a ko zna koliko ih je još u četiri, pet ispisanih svezaka. Objavio je krajem 2016. album „Zemlja snova” u zajedničkom izdanju Pop depresije i Odličnog hrčka, koji je predstavio u  punom Domu omladine. U decembru 2016. izašla je i njegova prva zbirka poezije Na margini”. Prvo izdanje je već prodato.

Magazin Poezika


Društvene mreže

  

Slušajte koncerte

Nezaboravni koncerti sa festivala POEZIKA, zabeleženi u visokom kvalitetu snimka, su dostupni za besplatno slušanje i preuzimanje.