Poezika 2017

Umetnost pevanog stiha!

Kulturni centar Novog Sada 

9-10 jun 2017.

Poezika

Festival regionalne autorske muzike

Lirsko-muzički performans - Ognjenka Lakičević

Ove godine, zajedno tragamo za odgovorima koliko umetnost, stihovi i muzika mogu da promene našu stvarnost. U tome nam pomažu pesnici i muzičari Ognjenka LakićevićMarko Tomaš i Kralj Čačka, koji će zajedno napraviti lirsko-muzički performans.


Beogradska pesnikinja i muzičarka Ognjenka Lakićević prepoznatljiva je po svom sanjivom glasu i neposrednoj poeziji. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu na Katedri za engleski jezik i književnost.


Iza sebe ima  zbirke pesama Ispod stepeništa (2002, Mali Nemo), Ulubljenja (internet izdanje), Troje (2016, Samizdat, grupa autora) koju je objavila zajedno s Vladimirom Tabaševićem i Ivanom Tokinom, te Ljubavna pisma Guglu (Književna radionica Rašić, 2017).Važan deo njenog opusa jesu pesme koje spaja s muzikom a koje se nalaze na četiri objavljena albuma benda Autopark, koji je osnovala 2000. godine s Nikolom Berčekom.

U Domu omladine Beograda pokrenula je radionicu „Anonimni pesnici” koja je namenjena svim mladim ljudima zainteresovanim za pisanje poezije i promišljanje o poeziji.


Magazin Poezika


Društvene mreže

  

Slušajte koncerte

Nezaboravni koncerti sa festivala POEZIKA, zabeleženi u visokom kvalitetu snimka, su dostupni za besplatno slušanje i preuzimanje.