Poezika 2017

Umetnost pevanog stiha!

Kulturni centar Novog Sada 

9-10 jun 2017.

Poezika

Festival regionalne autorske muzike

STRAY DOGG

Stray Dogg bend, predvođen kantautorom Dušanom Strajnićem, nastao je 2011. godine u Beogradu. Objavili su tri studijska albuma – ”Almost” 2011, ”Fire's Never Wrong” 2012. i ”Come Along Wind” 2015. godine. Grupu čine Dukat Strajnić (vokal i gitara), Marko Ignjatović (gitara), Ana Janković (violina, klavir i vokal), Vladimir Milićević (bas) i Relja Ilić (bubanj).Bend je svirao na skoro svim većim festivalima u regionu, poput Exita, Lake Festa, Love Festa, Sea Rock festivala, Kastavskog kulturnog leta, Americana Night festivala, Mikser festivala, Poezike, Cinema City festivala, Indirekta... Učestvovao je na prestižnim inostranim sajmovima muzike, kao što su Eurosonic, Ment, Budapest Showcase Hub..., ali je svirao i u rasprodatim salama na solističkim koncertima u Beogradu (Dom omladine i Sava Centar), Zagrebu (mala sala Lisinskog), Podgorici (KIC Budo Tomović), Nišu, Novom Sadu..., uz izuzetno posećene koncerte u svim većim gradovima regiona.

Stray Dogg
svira specifičnu mešavinu roka, folka, popa, amerikane, soula i bluza, a  svojim pesmama privukli su pažnju i inostranih izvođača, pa su tako usledile i saradnje sa američkim kantautorom Devendrom Banhartom (pesma ”Time”), kao i Lisom Hannigan sa kojom su snimili obradu pesme ”Courting Blues” (Attic Session) i bili joj prateći bend na njenom prvom koncertu u Beogradu.

Stray Dogg jejedan od retkih novih srpskih bendova koji se našao u najnovijem izdanju (četvrtom, dopunjenom) "Ex YU rock enciklopedije: 1960-2015" autora Petra Janjatovića.

Stray Dogg
, kao jedan od pionira novog Amerikana talasa, nastavlja da svira po Srbiji i regionu, ali i da sve češće svira turneje po Evropi. Tokom 2017. godine Stray Dogg će snimiti i objaviti svoj četvrti studijski album.

Korisni linkovi:

https://straydogg.bandcamp.com/
http://straydoggblog.blogspot.rs/

Magazin Poezika


Društvene mreže

  

Slušajte koncerte

Nezaboravni koncerti sa festivala POEZIKA, zabeleženi u visokom kvalitetu snimka, su dostupni za besplatno slušanje i preuzimanje.