Poezika 2016

Umetnost pevanog stiha!

Kulturni centar Novog Sada 

03-04-05 jun 2016.

O festivalu


POEZIKA je trodnevni festival autorske muzike, događa se četvrti put u Kulturnom centru Novog Sada i prvi je takve vrste u regionu. Okrenut je prvenstveno kantautorima, autentičnim muzičkim i pesničkim ličnostima, ali i bendovima kojima tekstovi nisu manje važni od muzike. 

Festival je za samo četiri godine postojanja prepoznat u Novom Sadu i celom regionu kao veliki pokretač muzičke autorske scene. O festivalu se pisalo u preko 500 medija u Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, BiH, Makedoniji i Srbiji, predstavljen je na televizijama TV Novi Sad, RTV i RTS, HRT, kao i na brojnim radio stanicama širom regiona, a privukao je pažnju čuvenog britanskog muzičkog magazina Rock&Reel, koji mu svake godine posveti kolumnu i predstavi čitaocima u Velikoj Britaniji sve učesnike festivala. Festival se do sada realizovao uz podršku Grada Novog Sada i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, kao i brojnih medijskih pokrovitelja. 

Na festivalu nastupaju već afirmisani muzičari, zvezde u usponu, kao i mladi talenti. Tokom prethodnih godina, publika je imala priliku da vidi neke od najznačajnijih autora u regionu ‒ Damira Imamovića, Krisa Ekmana i Bernara Kogovšeka, Goribor, Stray Dogg, Ninu Romić, Svemir, Milana Glavaškog i Rebel Star, Saru Renar, Milana Jovanovića, Isidoru Milivojević, Olovni ples, Katarinu Juvančič i Dejana Lapanju, Draganu Zarevsku i mnoge druge. 

Četvrti festival regionalne autorske muzike Poezika predstaviće publici novi kantautorski talas. Kantautorska muzička scena u regionu doživljava pravu ekspanziju, sve je više snažnih autora ali i publike koja prati i voli rad ovih talentovanih muzičara. Na Poezici 2016 predstaviće se muzičari koji su već stekli svoju publiku i popularnost, ali i oni pred kojima je velika muzička budućnost. Grupa Ti, Ana Ćurčin, Lovely Quinces, Kralj Čačka jesu prave zvezde u usponu, a pored njih predstaviće se i bend Divanhana, koji tradicionalnu muziku Balkana predstavlja na upečatljiv, samosvojan način.

Festival posebnu pažnju poklanja publici, te je tokom cele godine u kontaktu s njom putem Magazina o savremenom stvaralaštvu Poezika, koji je kao njegov prateći sadržaj samo u toku prve godine postojanja imao 500.000 poseta iz celog regiona ‒ www.magazin.poezika.com

Važan segment POEZIKE jeste konkurs za mlade talente. Namenjen je kantautorima i kantautorkama iz regiona, koji pobedom na konkursu dobijaju priliku da nastupe na festivalu, upoznaju se sa već ostvarenim autorima i predstave svoju umetnost novosadskoj publici. U prve tri godine postojanja, festival Poezika putem konkursa prepoznao je preko osamdeset kantautora i kantautorki iz celog regiona. Na ovaj način festival stvara novi prostor za mlade talente i njihovu afirmaciju, kao i mogućnost da steknu svoja prva profesionalna iskustva.

Budite i vi deo tog jedinstvenog iskustva.

Dođite na POEZIKU 2016!

Magazin Poezika


Društvene mreže

  

Slušajte koncerte

Nezaboravni koncerti sa festivala POEZIKA, zabeleženi u visokom kvalitetu snimka, su dostupni za besplatno slušanje i preuzimanje.