Poezika 2016

Umetnost pevanog stiha!

Kulturni centar Novog Sada 

03-04-05 jun 2016.

Nemanja Nešić - pobednik konkursa

Nemanja Nešić – pobednik konkursa za posebne aktere festivala – glasovima publike.

Nemanja Nešić (1976) diplomirani je kompozitor i kantautor. Završio je Akademiju umetnosti na odseku za kompoziciju, a od 1991. godine aktivan na muzičkoj sceni Novog Sada i Vojvodine.
S prvim autorskim bendom „Revir” objavio je dva albuma („Raskršće” PGP 1994. i „Paretnon” – Metropolis records 1998).

Od 2003. kao kantautor, objavljuje album Nemanja Nešić – Samo da si tu (Vojvodina music 2004), a pod imenom „Mali princ” albume „Lako je...” (PGP 2008), „Jesenji nocturno” (Dnevnik DOO, 2011) i „Ljudi kao mi”, sa glumcem Žarkom Stepanovim (Asocijacija gitarista Vojvodine, 2014).
Komponovao je muziku na stihove pesnika Miloša Galetina i sa Tamburaškim ansamblom „Zorule” koncertno promovisao projekat, uz jedan TV koncert koji je snimala RTV Vojvodina. Takođe, komponuje i na stihove Miloša Crnjanskog, Dobriše Cesarića, Jovana Dučića, i drugih velikih pesnika.


Niz kompozicija uradio je za televiziju, predstave (dve nagrade za najbolju muziku), zatim za decu („Fazoni i fore” u tri navrata), a pobedio i kao autor 2014. godine na Internacionalnom festivalu pesama za decu u Kikindi.
Sa grupom „Revir” 1995. godine pobedio je u Sivcu na festivalu FAMUS sa pesmom Miloša Crnjanskog „Trag”. Tokom 2012. godine sa bratom Svetozarom Nešićem, komponovao je mjuzikl „Kočoperitis izvesne dame u pubertetu” i takođe osvojio nagrade na tri pozorišna festivala za najbolju muziku. Objavio je i knjigu „Revir-jedna priča”, u izdanju „Prometeja” Novi Sad, 2012. godine.
Radi u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu i javno informisanje, a jedno vreme radio je kao profesor Harmonije i Kontrapunkta u Muzičkoj školi „Isidor Bajić”, u Novom Sadu.

Nemanja Nešić nastupiće na festivalu POEZIKA u subotu 4. juna, od 20.30 časova.

Magazin Poezika


Društvene mreže

  

Slušajte koncerte

Nezaboravni koncerti sa festivala POEZIKA, zabeleženi u visokom kvalitetu snimka, su dostupni za besplatno slušanje i preuzimanje.