Poezika 2016

Umetnost pevanog stiha!

Kulturni centar Novog Sada 

03-04-05 jun 2016.

ANA ĆURČIN / Srbija


Među predstavnicima srpske amerikane, Ana Ćurčin ima jedno privilegovano mesto – uz malo imaginacije, ona nam se može učiniti poput darovite, nadahnute i ponešto usamljene princeze celog tog produktivnog muzičkog pravca. Melanholija i seta, neprilagođenost i ranjivost, boje njen muzički izraz jednako koliko i topli, prepoznatljivi glas. S druge strane, njenim pesmama, a ni njenoj ličnosti ne manjka snage bez koje jedna mirna i tiha devojka s gitarom ne bi mogla da se nametne kao istinska zvezda celog novog žanra u srpskoj i regionalnoj muzici.


Ana Ćurčin je srpska kantautorka rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi, a koja poslednjih godina živi i radi u Beogradu. Njena muzika je nežna, tiha i melodična, ritmična, leluja kroz indie-rock i folk i komunicira sa ambijentom i bluzom.

Ana aktivno svira od decembra 2012. godine, nastupa samostalno ili sa bendom, a njenu muziku publika je mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Evrope.

Učestvovala je na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i na festivalu MENT u Ljubljani. Početkom 2015. godine otvorila je novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda i predstavila publici novi bend u kojem su Goran Antović, Marko Cvetković i Blagoje Nedeljković. Kasnije se priključio i Tomo Benzon.

U januaru 2016. godine Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom Sketches of Belonging, a prva dva singla, za koja su snimljeni i video spotovi, jesu pesme Remain Calm i Unknown. Veliku pažnju javnosti Ana Ćurčin izazvala je saradnjom s tradicionalnim Ansamblom Kolo i pesmom Lastavice, lasto, koja je objavljena krajem leta prošle godine.


SLUŽBENA STRANICA
anacurcin.com
Magazin Poezika


Društvene mreže

  

Slušajte koncerte

Nezaboravni koncerti sa festivala POEZIKA, zabeleženi u visokom kvalitetu snimka, su dostupni za besplatno slušanje i preuzimanje.