Poezika 2016

Umetnost pevanog stiha!

Kulturni centar Novog Sada 

03-04-05 jun 2016.

Grupa TI / Makedonija - Srbija


TI je minimalistički elektro-pop tandem koji je stilski koncept zasnovao na staroj devizi „manje je više”, koristeći samo par bazičnih instrumenata, ali s potencijalom za obilje ekspresivnosti. Njihov muzički izraz je atmosferičan, zavodljiv, satkan od pravih malih snohvatica, a tekstovi jednostavni, prijemčivi i svesno prilagođeni adolescentskim interesovanjima, osećanjima, egzistencijalnim problemima i zanosima. To neće reći da njihove pesme imaju obavezno definisanu ciljnu grupu, već da iste te pesme mogu pronaći zainteresovanog slušaoca u svakome ko je u sebi sačuvao makar delić svog odrastanja i ko je još spreman da se dobrovoljno preda maštarenju, fantazijama i snatrenju. Za takva raspoloženja, TI umeju da naprave savršen soundtrack.


TI je psihodelični pop duo koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ-a i u leto 2012. osnovali grupu Ti. Probe imaju u dnevnoj sobi Ilijinog stana, gde Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pevaju.

 

Nakon prvog EP-ja, koji je naišao na odličan prijem publike i kritike, slede albumi Vidimo se i Život u dvoje.

U okviru promocije novog albuma bend je obišao region i objavio niz video spotova.

Muzika grupe Ti puna je pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, prijatnih bas deonica na sintisajzeru, funkcionalnog dvoglasa i jednostavnih, hipnotičkih tekstova i Trajčetovih ritmova koji obuzimaju i stvaraju prijatnu atmosferu lenjeg kišnog popodneva provedenog sa suve strane prozora ili kasnog buđenja u danu bez mnogo obaveza.

U januaru 2016. grupa Ti nastupala je na Eurosonicu u Groningenu, najvećem evropskom showcase festivalu.SLUŽBENA STRANICA

https://grupati.bandcamp.comMagazin Poezika


Društvene mreže

  

Slušajte koncerte

Nezaboravni koncerti sa festivala POEZIKA, zabeleženi u visokom kvalitetu snimka, su dostupni za besplatno slušanje i preuzimanje.