Poezika 2016

Umetnost pevanog stiha!

Kulturni centar Novog Sada 

03-04-05 jun 2016.

DIJANA STENA / Srbija

Dijana je mlada novosadska kantautorka koja se nakon adolescentskog stilskog istraživanja opredelila za italijanski jezik i format urbane pop-kancone. U vremenu u kojem mladi autori sve više biraju engleski jezik za svoj autorski izraz, ova devojka s bas gitarom i romantičarskom rokenrol pojavom, donela je dobrodošlo osveženje novoj srpskoj muzičkoj sceni.


Dijana Stena, rođena Jašarević, srpska je kantautorka koja piše i peva na italijanskom jeziku. Svira bas gitaru. Rođena je 1994. u Novom Sadu. Sa sedam godina počela je da uči da svira klavir u osnovnoj muzičkoj školi. Njen otac, Senad Jašarević, takođe muzičar, svirao je klavijature u mnogim jugoslovenskim i srpskim bendovima. Njegov uticaj tokom Dijaninog detinjstva bio je veoma važan u pogledu njenog muzičkog razvoja. Sa deset godina napisala je svoju prvu pesmu. Sa dvanaest, formira svoj bend „Stena”, u kojem je svirala klavijature i pevala.


Kada je otkrila muziku Gianne Nannini, počela je da uči italijanski jezik, kako bi razumela tekstove njenih pesama. Pod ovim uticajem, rodile su se i njene pesme na italijanskom, od kojih je prvu napisala sa šesnaest godina (Crescero’).
Studira Pravni fakultet u Novom Sadu.
Do sada je nastupala širom Srbije, a najznačajniji nastupi su joj bili na Festivalu „Omladina”, Festivalu „Dan D”, Festivalu uličnih svirača, te na festivalu „Radiobattle”.


Magazin Poezika


Društvene mreže

  

Slušajte koncerte

Nezaboravni koncerti sa festivala POEZIKA, zabeleženi u visokom kvalitetu snimka, su dostupni za besplatno slušanje i preuzimanje.