Poezika 2013

Umetnost pevanog stiha!

Kulturni centar Novog Sada / 7-8 jun 2013

O festivalu


Prvi festival regionalne autorske muzike POEZIKA održava se u petak i subotu, 7. i 8. juna 2013. godine, u Kulturnom centru Novog Sada.

Tokom dve večeri, na festivalu nastupaju izvođači, kantautori i bendovi iz regiona. Kriterijum odabira učesnika nije njihova medijska prepoznatljivost, nego kvalitet stvaralačkog i izvođačkog izraza. Iako će šira novosadska publika prvi put čuti za pojedine autore i sastave, posle koncerata u novosadskom kulturnom centru, nikada ih neće zaboraviti – to je garancija koju daje organizacioni tim festivala.

U vremenu potrošne reproduktivne muzike, imidž festivala POEZIKA zasniva se na promociji i vrednovanju istrajnog autorskog rada, snažnog muzičkog izraza i izrazitog izvođačkog potencijala.

Akcenat je na kantautorima, pojedincima, autentičnim muzičkim i pesničkim ličnostima, iako su na festivalu zastupljeni i bendovi. Prednost pripada onima koji svoje pesme izvode na maternjem jeziku.

U duhu kovanice POEZIKA, odabrani su izvođači koji neguju kulturu dobrog stiha, čija muzika ima obaveznu poetsku vrednost i kvalitetan lirski sadržaj. 

Svake večeri predstavljaju se tri kantautora odnosno benda. Nastupi u proseku traju 45 minuta.

Koncerte u obe večeri, simbolično, sa po jednom pesmom, otvaraju oni autori iz regiona, koji su prethodno pobedili na konkursu za posebne aktere festivala.

Imena učesnika biće blagovremeno objavljena na stranici našeg sajta.

Osim popularizacije autorskog rada, muzički festival POEZIKA afirmiše i prepoznatljiv domaćinski odnos Novog Sada prema regionalnim kulturnim vrednostima.