Poezika 2013

Umetnost pevanog stiha!

Kulturni centar Novog Sada / 7-8 jun 2013

Milan Korać / Novi Sad, Srbija

Milan Korać je srpski kantautor, pesnik i gitarista. Rođen je u Apatinu, Prirodnomatematički fakultet završio je u Novom Sadu, a radi kao nastavnik informatike u Osnovnoj školi „Miroslav Antić” u Futogu. Osnivač je Šinobusa, jednog od najzapaženijih regionalnih koncertnih bluz-rok sastava (http://www.sinobusi.com/), s kojim je do sada objavio tri albuma i radio na jednoj kompilaciji posvećenoj Đorđu Balaševiću.

Samostalno i sa Šinobusima učestvovao je u realizaciji dva albuma novosadske grupe Solaris Blues Band (http://bluesband.solaris.rs/).

Član je neformalnog kolektiva kantautora i bendova Novi Odmetnici (http://www.myspace.com/noviodmetnici).

Samostalni album prvenac pod nazivom Do modrih dubina, zajedno s prvom zbirkom pesama, Milan Korać objaviće u toku 2013. godine.

Ovaj Novosađanin imao je čast da peva rame uz rame s Terijem Evansom (Terry Evans) i da svira lično gorostasu bluza, Haniboj Edvardsu (David "Honeyboy" Edwards). Ti trenuci svakako su među najdragocenijim u njegovom muzičkom životu

On je sebe brižljivo vaspitao tako da sve što učini, stvori i ostavi za sobom bude ispunjeno dobrim tradicionalnim duhom. Nije zato čudno to što se ovaj daroviti mladić godinama vozi isključivo jednim šinobusom i što uvek odvažno bira bluz ili njegove stilske derivate. To jeste manir budućih majstora...

DISKOGRAFIJA

S grupom Šinobusi:

Nekad jurimo kroz polja, a nekad stojimo u stanicama (City Records) 2005.

U pravcu jablanova (PGP RTS) 2007.

Vagon za provetravanje tunela (PGP RTS) 2010.


Zajedničke kompilacije

Neki noviji klinci (PGP RTS) 2007.

Novi Odmetnici (Brlog Records) 2010.

Novi Odmetnici: Devojka koja voli život (Brlog Records) 2011.


SLUŽBENA STRANICA

http://www.sinobusi.com/