Poezika 2013

Umetnost pevanog stiha!

Kulturni centar Novog Sada / 7-8 jun 2013

Isidora Milivojević / Kotor, Crna Gora

Isidora Milivojević je srpska kantautorka iz Crne Gore. Poreklom Grbljanka, rođena je u porodici Lazarevića u Kotoru, gradu trubadura. Ljubav prema gitari otkrila je još kao dete, te je ubrzo počela da svira klasičnu gitaru i mandolinu u klasi Nikole Gregovića.

Iz tog perioda života sačuvala je lepe uspomene na koncerte klasične muzike, gde je učestvovala kao solo izvođač, kao i na samostalne koncerte mandolinskog orkestra.
Nakon završene srednje škole, odlazi na studije francuskog jezika u Novi Sad, gde upoznaje Aleksandra Milivojevića, koji je tada svirao u družini Prkos Drumski. Zajedno, gotovo deceniju, svirali su i stvarali s tim novosadskim sastavom. Isidora je s njima snimila dva studijska albuma – Slika (2004), Vreme ispred nas (2007) i sobni album Jesenje lišće (2010).

Isidora i Aleksandar poslednjih godina žive u Kotoru sa svojim sinom Danilom. Na festivalu POEZIKA nastupiće s Nevenom Marić iz Prkosa Drumskog, koja se svojim pevanjem afirmisala i u poznatom novosadskom horu Ljube. Za Isidoru i Aleksandra, biće to koncertni povratak gradu u kojem su oboje studirali, u kojem su se upoznali i u kojem su najviše stvarali.

 

Jedan engleski muzički publicista napisao je da je Isidorin glas od najlepših koje možete čuti u životu...


DISKOGRAFIJA

S grupom Prkos Drumski

Slika (DMC Team) 2004.

Vreme ispred nas(Samizdat) 2007, (Brlog Records) 2009, 2011.

Jesenje lišće (Brlog Records) 2010.


Zajedničke kompilacije

Novi Odmetnici: Devojka koja voli život (Brlog Records) 2011.


Saradnje

CD s portugalskom grupom Bandulu Dub: Spiritual Evolution (Fresh Poulp Records) 2009.

 

SLUŽBENA STRANICA

http://prkosdrumski.bandcamp.com/